התשובה
אכן יש נגיעות – בקיץ תשע"ח נבדקו במעבדה של 'כושרות' ענבים שנרכשו בשווקים השונים.
נמצא כי יש שכיחות של חרקים על הענבים והגבעולים.
על כן יש שתי אפשרויות לניקוי:
- להפריד את הענבים מהאשכול ולשטוף תחת זרם מים.
- לחלק את האשכול לאשכולות קטנים ולהשרותם במי סבון למשך כ-3 דקות, ואח"כ לשטוף היטב תחת זרם מים.
ישנם פוסקים הסוברים שניתן להסתפק בשטיפה טובה מאוד תחת זרם מים חזק. בכל מקרה לפני האכילה יש לבדוק שהענב שלם וסגור, ואין בו מקום רך, ממוסמס או רקוב וכן שאין בו נקודה שחורה או חומה בקוטר מילימטר (או יותר) שממנה ניכר שנמשכת מחילה לתוך הענב. במקרים לעיל ישנו חשש לחרקים בתוך הפרי, ואין לאוכלו.