מעבר שרצים בין מיני אוכל

השאלה:

ידוע שיש ירקות וכו’ שנגועים בשרצים וצריכים בדיקה וניקוי. האם השרצים עוברים בין סוגי ירקות?
הרי מניחים ירקות מסוגים שונים, נגועים עם כאלו שאינם נגועים, יחד במקרר ובסלסלות מחוץ למקרר (ואז יכולים לעבור בין ירקות צמודים ממש, לעבור ברוח, לעופף או לנתר לכלים ומאכלים במטבח) והרי גם בחנויות מזון יש ירקות, פירות וכו’ מסוגים שונים בצמוד.
הדבר חשוב לי (לא תמיד אני "אדון לעצמי" במוצרי האוכל וסידורם ויש מאכלים שאיני אוכל כי איני יודע אם הירק נהפך לנגוע או לא) ואשמח לקבל תשובה או מידע בנושא. תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

המעבר של חרקים בד"כ כשהם צומחים, לאחר קטיף מעט מאד עוברים מירק לירק. כמו כן, העוברים אלו בד"כ חרקים גדולים מתעופפים, לא כנימות ואקריות ועל כן אפשר להסתפק בשטיפה (שכרגיל כל אדם עושה).

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום - אשקלון