ליקר מפירות נגועים בחרקים

השאלה: שלום! האם מותר להכין ליקר מהתססה של פרי שיש בו בוודאות לא מעט חרקים, כשמתוכנן בסוף התהליך לסנן אות ולא להשתמש בפרי עצמו? למשל פיטנגו, או תות עץ או פטל. האם זה שונה מיין שמיוצר מענבים שנאספים מהכרמים יחד עם עכבישים, דבורים ושאר חיות?

התשובה

מכון כושרות | כ"ג ניסן תשפ"ד 17:32

שלום וברכה

מכיון שהחרקים הללו מאוסים, וטעמם פגום, אם מסננים אחר כך את ממשות החרק מהמשקה - אין בכך כל בעיה.


בברכה

יצחק דביר

toraland whatsapp