לברור אורז נקי

השאלה:

האם אפשר להקל באורז רגיל ביתי של קילו, כמו של סוגת, ואף לכתחילה לא להצריכו ברירה, שהרי הוא אינו מוחזק בחרקים?
אם לא, אשמח אם הרב יסביר לי מדוע לא. תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אמנם בימינו מציאות חרקים באורז מאד נמוכה, ב"ה זה נובע מטיב טוב ומתנאי אחסון טובים בימינו, כך שהנגיעות פחתה, אמנם האורז הוא מין שיכול להיות מאד נגוע אבל בתנאים טובים אין בו נגיעות.

מכיוון שזה ייתכן מאד שתחזור הנגיעות, על כן אנו מורים לעשות בדיקה קלה ושטחית על האורז לראות שאין בו חרקים ולהעביר מהר או דרך מסננת או על גבי שלחן לבן, לראות שאין חדקניות האורז ואז אפשר לאכול. עדיין מוקדם לבטל לגמר את חובת הבדיקה. אם המצב יתמיד ויראה שאמנם כן השתנו הטבעיים בודאי שאפשר יהיה לשנות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי