התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
א. לגבי כרובית וברוקולי (רגיל) בודאי הוא לא מהדרין, לדעתי לא ראוי לאכלו אפילו ככשר, אולי מי שחולה וצריך מאד את המאכל הזה יש מקום להכשירו בשעת הדחק, אבל בודאי אדם שאין לו צורך מיוחד לאכול ראוי לא לאכלו, מכיוון שהירק הזה הוא רובו נגוע ואפילו אם עושים בו עיבודים שונים (שטיפות וכדו') אבל זה לא גורם לכך שאין כלל חרקים, ואדרבא מוכרים זאת כנגוע קצת, והרמ"א על פי תשובת הרשב"א אסר זאת. על כן לא ראוי לאכלו אלא למי שיש צורך מיוחד.
ב. לפי הידע שבידנו הוא ככל הברוקולים לעניין חרקים. ובייחוד שהרב זמיר כותב שאין שם כשרות חרקים. א"כ בודאי שאין לאכלו שלם.
לגבי ריסוק אם זה נעשה לצורך ביטול חרקים יש בכך ביטול איסור, כמו כן צריך להיות תוצר שהוא דק מאד כגודל הקמח שאפשר לעבור דרך נפה של 70מ"ש. אבל אם זה לא יכול לעבור אין להתיר.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ