התשובה
א. לדעתי אין צורך לחוש לכך בקמח מלא. מכיוון שאמנם יש מדי פעם חרקים בצנרת אולם זה קורה כאשר המקום לא עבד במשך זמן מסויים (כגון: שבת, חג) אבל כאשר המטחנה עובדת כל הזמן הרי שבבוקר אחר הטחינה הראשונה כבר יצאו החרקים. הקמח המלא לא נטחן ביום א' אלא בשאר הימים. כמו כן, בד"כ במטחנות מעבירים נקוי של לחץ אויר (אמנם לא נקוי יסודי לכל אורך הקן) שמנקה באיזה מידה את הקמח. על כן מכיוון שלא נמצאו חרקים בקמח שיוצא מהטחינה על כן לא נראה לי שיש חובה לבדוק מחרקים. ובייחוד שאי אפשר לבדוק.
ב. הכמות היא תלויה בזמן ובמקום הגידול של הבצל, אין רוב אלא שיש יותר מ 10% נגיעות. ברור שאם כבר הבצל מבושל אפשר להקל מדין עבר ובישל. אבל לכתחילה יש לבדוק.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון