התשובה
א. קמח בימינו ששמור בממגורות או באריזות סגורות בתנאי אחסון
סבירים אינו נחשב למוחזק בתולעים כמו קמח בעבר אך לכתחילה יש
לנפות כל קמח כי איננו יודעים בודאות כמה זמן ובאלו תנאים הוא
אוחסן
ב. חוששים בקמח שמא פירשו מהקמח לשקית וכד' וע"כ אם ידוע על
תולעים ולא ניתן לנפותן ולהוציאן אסור לאוכלו (יו"ד סי' פד ס"ה).
ג. בדיעבד ניתן לבדוק את יתרת אותו קמח שנשארה בשקית ואם היא
אחרי ניפוי השארית נקיה יש לסמוך על כך שגם המאפה שנאפה מאותו
הקמח כשר ומותר לאכול את המאפה.