חליטת תה צמחים

השאלה:

א. ראיתי תשובה קודמת בעניין חליטת עלי רוזמרין שיש עליהם מזיקים. האם אלה יורדים בהשריה במי סבון?
ב. האם כל בד ראוי לסינון (ברשותנו גלילי בד המשמשים ליצור מגבונים, האם אלה ראויים)?
ג. האם יש חשש להימצאות מזיקים בזרעי שומר המיועדים לחליטה? האם העובדה שאנו שומרים עליהם בהקפה מעלה או מורידה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש חרקים שיורדים ויש שאינם יורדים (אקריות, כנימות), ועל כן ההצעה היא לסנן בבד צפוף. הבד צריך להיות צפוף כמו חולצה. אינני מכיר את הבד המשמש למגבונים, כמו כן, אינני יודע האם יש סוגי מגבונים. על כן קשה להגדיר בצורה סתמית.
זרעי שומר צריך לשטוף היטב ושלא יתפתחו חרקי מחסן.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי