חומר ניקוי סטרילי

השאלה:

קניתי חומר בשם סטרילי והוא לניקוי והכשרה של פירות וירקות. האם הוא מנקה גם כרובית? האם יש ירקות או עלים שאין בחומר הזה תועלת? או שהוא מכשיר הכל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

הוא לא מנקה גם ירק רגיל, ובודאי לא כרובית. על החומר עצמו כתוב שצריך לאחר מכן בדיקה. אמנם הוא מפחית את מספר החרקים כפי ששטיפות, מלח, חומץ ועוד פעולות מפחיתות אבל לא מנקות והופכות אותו לנקי לגמרי. הדבר נבדק במעבדות ויש תוצאות ברורות שגם לאחר סטרילי יש עדיין חרקים.