התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
יישר כח על הרגישות.
א. ארטישוק לבבות כמעט ולא נגוע, ולכן אפשר לאכול אותו מבושל. ארטישוק רגיל יש בו נגיעות גדולה, וקשה להתיר. לגבי ילדים, נראה שאם הם מנקים אותו היטב לפני השימוש, והאוכל מבושל אפשר להקל.
ב. כרוב, ג"כ מכיוון שעובר שטיפה טובה, נראה שבמבושל אפשר להקל גם לכם, אבל בודאי לילדים.
ג. חסה חיה לא לאכול. אבל אם עושים בדיקות מסוימות, אפשר לאכול לאחר בישול.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון