הקמח בימינו ללא חרקים

השאלה:

האם קמח צריך לנפות למרות שברור הוא [ואולי אף יותר מאורז] שב"ה אין שום חרקים?!
מעשרות ואולי מאות ק"ג שניפיתי במשך שנים ארוכות, אולי מצאתי פעם אחת, וכך אני שומע שזה המצב אצל אחרים.
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

בקמח יש יותר חרקים, וכמו כן בחיטה בודאי היה חרקים, ועל כן יש לנפות את הקמח גם בימינו, אלא א"כ היה בקרור משעת הטחינה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

toraland whatsapp