התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
1. אם הבצל לא נאכל אין בעיה באפייתו בתנור עם הבשר. אם הבצל נאכל, כדאי להקפיד לקחת רק בצל סגור היטב (ללא פריצות) לבדוק מדגמי ולהגיש.
2. תבלינים, אם אפשר להעביר, דרך מסננת דקה ולבדוק את הנשאר במסננת האם יש בהם קורים וכדו'. ולאחר מכן להכניס לקרור אין צורך לחזור ולבדוק. מספיקה בדיקה מדגמית של החומר שהתקבל.
3. שעועית אדומה יש ללהעביר על שלחן בדיקה או צלחת לבנה, ולראת שאין חדקונית. לאחר מכן להכניס למים פושרים מעט מלח, להניחם לשרייה בלילה, כל מה שצף יש לזרוק. כמו כן, לראות שאין חורים בגרגירים.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון