התשובה
ישנה דרך והיא בדיקה מדוקדקת באור של כל עלה על כל חריציו
וקפליו מחרקים, שצריך להכירם היטב ואז להסירם ואח"כ מותר
לאכול. אולם באופן מעשי לא הייתי מציע לסמוך על כך, ראשית צריך
לעבור הכשרה כדי לדעת איך נראים חרקי החסה שלא לטעות בכך.
ועוד, צריך לבדוק בהרבה סבלנות בידיעה שאם אתה מתרשל תגרום
לעשיית כך וכך איסורים. ועוד, אם אתה אינך הבודק אלא אחד מבני
משפחתך, מי יאמר שהוא מדקדק כמוך ולא יכשילך?! ועוד אם הכמות
גדולה והזמן קצר, היאך תוכל להיות בטוח שלא קיצרת בבדיקות,
ושגגת בדיקות גורמת למעבר איסורים! וע"כ הצעתי לקנות חסה דוקא
מהמקפידים לגדל ללא חרקים ובודקים זאת היטב.