התשובה
בס"ד כ"ה אייר שנת השבע ה'תשע"ה - מ' למטמוני"ם
ליואל
שלום וברכה וכל טוב
לגבי השאלה הראשונה, האם זאת חובה הלכתית להסיר עור מדג שנבדק מטפילים - קשה לענות תשובה מוחלטת לשאלתך, כי עדיף לשאול את הרבנות שנותנת את הכשרות מה כוונתה "להסיר את העור לפני השימוש". כי אם הם אומרים שזה נבדק מחשש טפילים, שוב לא אמורים להיות טפילים מצויים על העור. אך בודאי שלפחות מומלץ לעשות כן.
לגבי השאלה השנייה, לאור האמור לעיל, אין מדובר במקרה המדובר על שאלה האם מותר לבשל אוכל נגוע בחרקים על מנת להסירם לאחר מכן, כי בודאי שהדבר אסור. כי במקרה המדובר כפי הנראה לא רק שאין וודאות של חרקים אלא גם מדובר במיעוט שאינו שכיח, כי המאכל כבר עבר ב בדיקה. כיוון שכך ניתן לכתחילה לבשל ולהסיר את העור לאחר מכן (אם כך כתוב על האריזה) כי כך ניתן להסיר את העור בצורה טובה יותר.
בברכת התורה והארץ
אהוד אחיטוב