בטול איסור

השאלה:

שלום הרב רציתי לשאול לגבי עניין של ביטול איסור לכתחילה אם אני רוצה לעשות ממרח פסטו מבזיליקום או שייק עם עלים כמו חסה/מגולש וכדומה לאיזה רמה אני צריך לנקות את העלים? האם אפשר לקחת עלים מגידול רגיל או שחייב חסלט? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' חשון תשע"ח 14:35

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בכך מבטל איסור מכיוון שעושים ממרח פסקו כפי שטוחנים קמח למרות שבחיטה יש ממש חרקים.

הגודל צריך להיות שעובר כמו משקה במסננת משי (70 מש), אפשר לקחת מהשוק לשטוף ולנקות היטב היטב ואז לטחון לפי הגודל הנ"ל.