בדיקת מאכלים שונים מחרקים

השאלה:

מה מהמאכלים הבאים צריך לבדוק ואיך, והאם לכל הנ"ל זה משנה אם שומרים אותם בפריזר?

1. גרעיני חמנייה קלופים (קונים אותם כך בשקית).
2. צנוברים קלופים (כנ"ל).
3. חצאי שקדים קלופים (כנ"ל).
4. אגוזי מלך.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. צריך בדיקה. אפשר לבדוק חזותית על ידי ראיית עין, אם אין נגיעות של חורים או פרורים, אפשר לאכול, כאשר יש נגיעות יש לבדוק את כל השקית בראיית עין.
2. בדיקה חזותית משני הצדדים של האגוז, אם יש בהם חורים או כתמים כהים, אין להשתמש ללא בדיקה.
3. הנגיעות נמוכה מאשר בגרעינים. בדיקתם זהה.
4. בדיקה חזותית של האגוזים האם יש קורים או כרסומים. כמו כן לבדוק את הפרורים הנשארים בשקית וכדו' ואם יש זחלים יש לבדוק אחד אחד. יש להבחין בין שאריות מכרסמים לבין אבקת שפשוף שהיא לבנה דקה.

כל האגוזים שנבדקו ונשמרו במקרר אין צורך לחזור ולבדוק לפני השמוש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי