התשובה
במפעלים שישנם בודקים מיוחדים לירק וההפסד הכספי הוא קטן,
מקלפים את שלוש השכבות הראשונות של הכרוב כדי לודא שחרקים
לא חדרו, ומשם ואילך משתמשים ללא ניקוי ובדיקה. אולם בבית פרטי
ההפסד הכספי גדול, ולבדוק כל עלה מכרוב שלא קלפוהו ולבודקו
קשה ביותר.
שמעתי בשם הרב שאין צורך לקנות כרוב של גוש קטיף דוקא, וניתן
לנקות אותו. הייתי רוצה לדעת האם זה נכון ומהי צורת הניקוי
והבדיקה המדויקת?
במפעלים שישנם בודקים מיוחדים לירק וההפסד הכספי הוא קטן,
מקלפים את שלוש השכבות הראשונות של הכרוב כדי לודא שחרקים
לא חדרו, ומשם ואילך משתמשים ללא ניקוי ובדיקה. אולם בבית פרטי
ההפסד הכספי גדול, ולבדוק כל עלה מכרוב שלא קלפוהו ולבודקו
קשה ביותר.