התשובה
א. פיסטוק נגוע ביחוד בחדשי הקיץ מכיוון שהוא מאוחסן זמן רב. יש בפיסטוק נגיעות די גבוהה, וצריך לבדוק שאין בהם נקבי חרקים ובייחוד בצד החיצוני, וכמו כן יש לבדוק בתוך הפיסטוק.
ב. גרעינים שחורים צריך לבדוק את השקית שאין בה קורים, וכמו כן לראות שאין חורים בגרעין עצמו.
ג. תותי בר לדעתי א"א לאכול כלל, כיוון שהגדל בר מלא חרקים וקשה מאד לבודקם, ובייחוד שהחרקים חודרים לתוך הפרי.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי