איך מנקים עלי פטרוזיליה / חסה / כרוב / כרובית מחרקים. האם מספיק להשרות יחד עם סבון נוזלי ומים ל - 3 דקות ?

השאלה:

אשמח לדעת איך מנקים עלי פטרוזיליה / חסה / כרוב / כרובית מחרקים. האם מספיק להשרות יחד עם סבון נוזלי ומים ל - 3 דקות ? אם כן, האם יש סבון מיוחד לזה כדי שלא יישאר טעם של סבון על הירקות ? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ו תשרי תשע"ח 13:08

ירקות עלים הם מינים שמצוי בהם חרקים ויש לבדוק בעין  כלומר אחר השטיפה יש להסתכל האור יום ולראות אם לא נותרו חרקים. ולא  מועיל השריה במי סבון בלבד.

להלן סרטון מאתר המכון המראה שמי סבון בלבד לא מועיל לחץ כאן

הואיל והטירחה  מעט רבה  מפעל חסל"ט משווק ירקות ללא תולעים שעברו גידול מיוחד ובפיקוח בכל שלבי הגידול וניתן לאכול מתוצרת זו ללא צורך בבדיקה עצמית