פלטה על שיש

השאלה: נכנסתי לדירה שכורה, לאחר 2 שבתות שהנחתי פלטה של שבת על השיש, נוצר סדק בשיש כנראה מהחום, האם אני חייב לשלם? כידוע יש את הכלל בשכירות האם זה "שימוש סביר" או לא, אני חושב שהנחת פלטה על שיש וכן סירים חמים(זה הרי יכל לקרות גם מסיר חם) זה בגדר "שימוש" סביר מכיון שרוב העולם נוהגים כך, ומי שלא נוהג כך זה בגלל שהוא "מגדיל ראש" יותר מהשאר, אך לרוב העולם אין את הידע הזה שחום יכול לסדוק שיש ולכן זה "שימוש" סביר", ויש להקיש זאת לדין מתה מחמת מלאכה שפטור אף על גב שברור שלא ליטף אותה בכפפות של משי אך עשה בה "שימוש סביר", יצויין בנוסף שבחוזה אין סעיף שמזהיר מהנחת דברים חמים על השיש, מצד שני אולי יש לדמות את זה לרפסתא דספינתא אשמח לתשובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב אב תשפ"ד 14:56

בס"ד

שלום וברכה

מצאתי באתר מדרג, (מומחי שיש דנים על שיש קיסר):

סיר הולך ומתקרר, ולא יפגע בשיש. מוקד חום רצוף כמו פלטה לשבת או טוסטר אובן עם רגליים נמוכות עלול לגרום לסדק בשיש אבן קיסר. אגב גם בחומר טבעי ואף בפורצלן.

ויש שם הרבה מומחים שמזהירים על פלטת שבת על שיש. אנו רואים שזה דבר מצוי ורגיל. על כן נראה שיש חובה על השוכר לבדוק איזה שיש נמצא שם האם עמיד לחום או לא. ואם אינו יודע היה עליו להגביה את ה"פלטה".