ריבית

השאלה: שלום וברכה, לויתי משכנים שלי 2 ביצים בגודל M, בדרך כלל אנחנו קונים ביצים בגודל L. איך אפשר להחזיר להם (מצד ריבית), האם ניתן להשיב להם 2 ביצים בגודל L, או ביצה אחת בגודל L (שתיחשב איכשהו כמו 2 ביצים בגודל M), או שאני יכול להחזיר להם דווקא 2 ביצים בגודל M?

התשובה

מכון משפט לעם | י' סיון תשע"ז 9:50

באופן עקרוני חכמים אסרו כל החזרה שאינה מדויקת. אולם כאשר החריגה מקובלת כגון שמחזיר שני שקלים במקום שקל שמונים אז ברור שישנה מחילה הדדית. במקרה של ביצים נראה שישנה הקפדה על גודל הביצה ולכן עליך להחזיר במדויק.