פטור מתשלום מיסים לפי החזו"א

השאלה:

שלום כבוד הרב,
נאמר לי שהחזון איש פסק שכיום בארץ אין דינא דמלכותא דינא ופטורים מלשלם מיסים.
בכל אופן יהודי (חרדי ברוב המקרים) שהולך אחרי גדול דור מסויים על כל דבר ולא זז ימין או שמאל למה שהוא אומר לו, האם הוא יכול לטעון שהגדול דור שלי פוטר אותי מלשלם מיסים?
האם היהודי הזה לא צריך לחשוש לגדולי דור אחרים, כי מדובר פה על חשש גזל מכספי ציבור?
(נא לציין מקורות)
תודה רבה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

על סמך מה אתה אומר זאת? הרבה שמועות מוסרים בשמו ולא כולן אמיתיות
לפי מיטב דעתי אין אף אחד שסבור כך ולכל היותר טוענים המתנגדים למדינה שאין הם שומרי מצוות. ועי' לגבי דינא דמלכותא בארץ ישראל בימינו בספרי באהלה של תורה ח"ד סי' טז.