החתמה על 'היתר עיסקא'

השאלה:

אני עובד בחברה לשילוח בינלאומי ועמלות מכס. כיוון שפעמים רבות הלקוחות משלמים באשראי, אני מעוניין לדעת איך ניתן לעשות 'היתר עיסקא'?

התשובה

מכון כתר | תשע"ג

אני מבין שמדובר בכך שלקוחות המשלמים באשראי ואתם גובים מהם ריבית על כך. אם כך עליכם לעשות 'היתר עיסקא'.

הטוב ביותר הוא להחתים את הלקוחות על 'היתר עיסקא' עם החתמתם על המסמכים האחרים, ולתת להם עותק. אם הדבר בלתי אפשרי, אתם יכולים להסתפק בחתימה על 'היתר עיסקא' כללי, ותלייתו במקום בולט במשרדכם.

נוסח של 'היתר עיסקא', הן פרטי (כלומר לכל לקוח בנפרד) והן כללי, אפשר למצוא באתר של מכון כתר.