השבת גזל

השאלה: בוקר טוב לרבנים היקרים! 1. בעבודתי בטיפול בקשישים ובילדים, כתבתי ביומן העבודה שעות שלא עשיתי כדי לקבל עליהם שכר מהחברה בה הועסקתי. חלק מהקשישים כבר נפטרו, כיצד עלי לתקן זאת? 2. היו פעמים שאכלתי ממאכליהם (כשר) בלי שידעו, אשמח לדעת כיצד עלי לתקן. תודה רבה על כל הדרכה. עדי

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ח אייר תשפ"ד 15:13

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, כל גזל יש להשיב.

במידה וידוע לך מי הם אותם מטופלים שקיבלת מהם שכר שלא בצדק, עלייך להשיב את הסכום הנגזל למטופלים אלו, במידה ואינך יודעת מי הם המטופלים, או שאין לך דרך מעשית להשיב להם, יש לעשות בכסף זה 'צרכי רבים' כלומר דברים שהרבים יהנו מהם. בחז"ל הובא שיש לתת כסף עבור תיקוני דרכים וכדומה.

כיום אפשר לתרום את הכסף לארגוני הצלה שונים, מד"א וכדומה, עבור רכישת ציוד רפואי, ובכך נעשים צרכי הרבים.

בברכה

דוד אייגנר