תשלום בשבת

השאלה: לחמותי יש עובדת זרה. בשבת הקרובה היא יוצאת לחופשה, ומגיעה עובדת זרה אחרת. בדרך כלל אנחנו משלמים למחליפה במוצאי שבת. בשבת הקרובה, הם יגיעו לבית אחר בישוב לארוחה שבת, ואחר כך ישובו לבית חמותי. האם אפשר לשלם לעובדת הזרה במהלך השבת? כמובן ע"י שנראה לה שהתשלום נמצא במקום מסויים ורק היא לבדה תקח אותו. האם יש הבדל אם עושים קנין לזכות לעובדת הזרה לפני שבת ע"י אדם אחר. תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב אב תשפ"ד 14:29

בס"ד

שלום וברכה

עיין במג"א סי' שכה ס"ק כה, בדין שגוי עשה מלאכה שיש שהתירו אותה (נחלקו אם לכתחילה או לא) בכו"א כתב שאין לתת מעות שכר העבודה בשבת. והמחצית השקל שם  כתב שיש בזה עובדין דחול. ולכן אפילו אם מניחים את הכסף במקום מוגדר אין לתת אותו לגוי שכך דרך תשלום עבור עבודה, והוי עובדין דחול.

שבת שלום