הכשרת תנור בליבון קל מבשר לחלב או להיפך

השאלה: שלום כבוד הרב, שאלה לגבי שימוש תנור בבשרי וגם בחלבי: ראיתי שההלכה נפסקה כדעה האמצעית (שצריך בין מין בשר למין חלבי וכן הפוך לחכות 24 שעות + לחמם למשך כ-30 דקות בחום הכי גבוהה בתנור). לצערי אני לא ידעתי את ההלכה הזאת עד השבוע שאני בן 13 ואכלתי דברים שמותר בדיעבד... הבעיה שאנחנו משתמשים בתנור הרבה פעמים גם לבשר וגם לחלב ואבא שלי פעם אחת בפסח אמר שהוא לא רוצה להכשיר את התנור למעלות הכי גבוהות, כי זה הורס את המגירות וכדומה שצמודים לתנור ולכן לא השתמשנו בתנור הפסח. והשאלה שלי היא האם אפשר להכשיר את התנור בכך שאני אשאיר אותו ב300 מעלות למשך 30 דקות או שחייב במעלות שנפסק (450-500 מעלות בדרך כלל בתנורים), וגם אם אני בבית אחר אם אוכל לעשות כך ולאו דווקא אצל מי שמעדיף שלא? (וראיתי חלק שאומרים צריך לנקות היטב ולא מספיק לחמם ויש כאלה שאומרים שלא צריך לנקות היטב ומספיק לחמם בחום שישרוף את בשאריות אם יש [לפי מה שהבנתי, אשמח לתיקון אם זה לא נכון] אז גם האם צריך לנקות או מספיק לחמם במעלות גבוהות?) סליחה על האריכות, תודה רבה ובשורות טובות כבוד הרב.

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | א' תמוז תשפ"ד 9:24

ב"ה

שלום וברכה וחודש טוב ומבורך

יישר כח על שאלתך ורצונך לנהוג כראוי, נציע בקיצור את עיקרי הדברים, מה הדרך שתנהג:

אף שלכתחילה ראוי שלא להגעיל או ללבן כלי חלבי לשם שימוש בשרי וחוזר חלילה מחשש תקלה, אך בתנורים הקלו בדבר שלא תמיד יש מקום לשני תנורים.

במקרה הנידון: יש לחלק בין השימוש בתנור לשימוש בתבניות:

לגבי השימוש בתנור: ראשית, צריך שהתנור יהיה נקי לגמרי אפילו משאריות אוכל קודם, המתנה של 24 שעות מהשימוש הקודם  ולאחר מכן חימום בטמפרטורה של 300 מעלות שנחשבת ליבון קל.

לגבי השימוש בתבניות: מבלי להאריך, צריך שיהיו תבניות חלביות בשימוש חלבי ותבניות בשריות בשימוש בשרי - או לחילופין תבניות חד-פעמיות.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב

לכן