ליל האלויין

השאלה:

אני בכל שנה מקשט את החדר שלי בדלועים וקורי עכביש מזוייפים ודברים מגניבים לכבוד חג ההאלווין של ארהב ורציתי לשאול אם אני יכול להמשיך אם המסורת הזאת לפני הכל וזה פרט חשוב מאוד, חשוב לי לציין שאין לי שום חשיבות אישית לחג הזה ואני לא מבצע אף אחד מההלכות שבו אני פשוט אוהב את העיצוב ואת הקונספט של הפחד והממתקים אבל זה אך ורק בגדר עיצוב חדר מבחינתי וחפצים (צעצועים) אין לזה מבחינתי שום משמעות רוחנית מעבר. מותר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח חשוון תשפ"ד 13:26

בס"ד

שלום וברכה

ראיתי בויקופדיה על חג זה:

ליל כל הקדושים או האלווין (באנגליתHalloween) הוא חג עממי בעל שורשים נוצריים הנחגג בליל 31 באוקטובר, ערב יום כל הקדושים בנצרות המערבית. החג נהוג בעיקר באיים הבריטיים ובצפון אמריקה, אולם הפך נפוץ בארצות רבות בעולם בזכות תרבות הפופ האמריקאית. יש הסוברים שמקור החג אלילי, וראשיתו ביום הקציר הקלטי סאווין, ועם המאות הוא נוכס ושונה על ידי הנצרות. מנגד, יש חוקרים הגורסים שהתפתח מתחילתו כחג נוצרי.

אנו רואים שזהו חג נוצרי ועל כן אין להשתתף בו. יתכן שלך אישית אין כל קשר אבל כל מי שקשור לזה נקשר גם לאמונה הנוצרית באיזה אופן, ובייחוד בשמו "ליל כל הקדושים".