שינוי שם

השאלה: שלום כבוד הרב, קוראים לי דין אני בן 28, אני מעוניין להוסיף עוד שם לשם שלי, כל חיי אנשים אומרים לי לשנות את השם, לאחרונה אני מרגיש חסר שליטה בחיים שלי, וחרדתי, אני מאוד אוהב את השם שלי, אז חשבתי להוסיך עוד שם "דוד" כשם שני. האם זה בסדר?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ז סיוון תשפ"ד 12:29

ב"ה

שלום וברכה

השם דוד הוא בהחלט שם חיובי, שאין מניעה עקרונית בוודאי להוסיפו. אך יש לזכור שהשם בלבד של האדם לא יכול לפתור את בעיותיו של האדם, אלא העיקר הוא איך האדם עובד על עצמו, ואיך הוא מקדם את עצמו, ולכן אם כחלק משנוי השם האדם עובר תהליך מסוים, אזי הדברים טובים, אך אם הדבר הוא שינוי השם בלבד, אין לכך ערך ממשי.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר