כפילות המילה אלף - בסכום הכסף שבכתובה

השאלה: כתובת שנכתב בה הסכום בצורה כזו: חמש מאות אלף, וחמישים וחמש אלף ש"ח האם היא כשרה?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ד' תמוז תשפ"ד 14:49

ב"ה

שלום וברכה

הכתובה כשרה לגמרי, למרות שניתן לכתוב חמש מאות וחמישים וחמש אלף, בלי לכפול את המילה 'אלף'. אך בתורה מצאנו במניין בני ישראל שהתורה כתבה מספר של מאות אלפים ואלפים בודדים והיא כפלה את המילה אלף כלשון הפסוק:

(במדבר פרק א פסוק מו) "וַיִּֽהְיוּ֙ כָּל־הַפְּקֻדִ֔ים שֵׁשׁ־מֵא֥וֹת אֶ֖לֶף וּשְׁלֹ֣שֶׁת אֲלָפִ֑ים וַחֲמֵ֥שׁ מֵא֖וֹת וַחֲמִשִּֽׁים ", אם כן וודאי שנוסח כזה כשר.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב