כבוד אב ואם

השאלה: בענין כיבוד הורים אמא היקרה שלי מטופלת במרפאת נפש מזה עשרות שנים מחלתה גורמת להתקפי זעם תכופים כתוצאה מכך יוצרת קשר טלפוני עם אשתי וגורמת לפגיעשה בשלום הבית כאשר בנותיי הקטינות באות לבקר היא מחרידה אותן בהתקפי זעם מה עליי לעשות ? מודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ו תמוז תשפ"ד 13:48

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שלאחר עשרות שנים קשות אתה שומר על כבוד אם, בגמ' מקרים כאלו מתוארים לאנשים מיוחדים בעלי מדרגה מיוחדת.

ראשית מותר וצריך להסביר לילדים ולאשה על מצבה של האמא, שיש בכך הצלה גדולה שהם יהיו מעודכנים במצב שהיא חולה, וכך זה אצל חולים. ממילא קבלת דבריה תהיה בצורה חלקית בלבד.

כמו כן אולי כדאי לגבי הבנות (נכדות) שיפגשו יותר בזום, כדי שלא יהיה מגע ישיר, אולי ימעיט קצת אתה הכעס. בכו"א הם אינם מחויבים במציאות זאת לכבוד סבתא. כך שעיקר החיוב הוא על בן/בת (אם היא יכולה).