טלפון לא מסונן וגרפולוגיה ליעוץ

השאלה: שלום אני רוצה לשמוע שיעור תורה אך צריך להיות בנייד לא מסונן לגמריי האם זה אפשרי? דבר נוסף האם מותר ללכת לאבחון גרפולוגי על פי כתב היד כדי לבחון התאמה זוגית והצלחה בזוגיות היות ואין שלום בית וגם מגשרים רבנים לא הועילו?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג ניסן תשפ"ד 10:19

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, אין להחזיק טלפון שהוא לא מסונן, יש היום הרבה אפשרויו של מכשירים מסוננים שנותנים מענה טכני ומקצועי לכל סוגי השיעורים הנצרכים.

מותר ללכת לאבחון גרפולוגי אך רק כעצה והכוונה ולא לקבל החלטות מוחלטות על פיו, מכיוון שגם אם יש לאדם תכונות נפש שונות- שאותן מגלים על פי כתב היד, עדיין יש לאדם בחירה כיצד להתנהל ולהתקדם, הגרפולוגיה תעזור לו לדייק אותו, אך הדברים תלויים בסופו של דבר בבחירתו העצמית של האדם.

בברכה

דוד אייגנר