דרכי תשובה

השאלה: אני לצערי נפלתי לקשר עם גבר ורציתי לסיים את הקשר הזה כי בעזרת השם אני רוצה לבנות בית של תורה, ולכן דיברתי עם הבחור ואמרתי לו שאני רוצה להפסיק את הקשר ואז קבענו להיפגש כדי להיפרד לתמיד ועשינו את זה וב"ה עכשיו כבר אין לנו קשר. הסיטואציה הזאת של הפגישה איתו אחרי שכבר הבנתי שהקשר שלנו לא בסדר ואני רוצה להפסיק אותו זה מרגיש לי כאילו אני אומרת, בסדר אני רוצה לחזור להיות טובה אבל רק עוד שניה, רק אחרי זה וזהו. שמעתי פעם מישהו שאמר שאם בן אדם אומר לעצמו: אני יעשה את העבירה ואחר כך נעשה על זה תשובה אז התשובה שלו לא מתקבלת. רציתי לשמוע על זה יותר ומה זה אומר לגבי מה שקרה לי. תודה רבה!

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ה סיוון תשפ"ד 17:51

ב"ה

שלום וברכה!

ראשית, ישר כח גדול על כך שאזרת אומץ והצלחת לעצור את הקשר עם הבחור.

את נוגעת בנקודה מאוד משמעותית, והיא איך אנו מתמודדים עם נקודות שגורמות לנו לא להתקדם נכון.

תהליך התשובה הוא תהליך מורכב, והוא יודע עליות ומורדות, לפעמים תהליך התשובה הוא חד וחלק ולפעמים הוא מסובך ודורש כוחות מיוחדים.

אך העיקר הוא לדעת להתבונן קדימה, לדעת להיכן את צועדת. ומכיוון שבסופו של דבר את הפסקת את הקשר ביניכם הרי שאת התקדמת בדרכי התשובה.

משמעותו של האומר אחטא ואשוב, שלא מספיקים בידו לעשות תשובה היא, שהוא בונה את דרכו באופן שברור לו שעכשיו המעשה הוא לא תקין, אך זה לא מעניין אותו מכיוון שהוא סומך על עצמו שאחר כך הוא ישוב, ולכן אין מספיקים בידו לעשות תשובה, כי התשובה אינה מנותקת מספיק מהחטא.

אלא שדרכך היתה שונה, מטרת הפגישה כפי שאני מבין (בהנחה שכמובן לא עברתם על איסורי תורה- נגיעה וכו') היא ליצור ניתוק ביניכם, והדרך הנכונה מבחינתך ליצירת הניתוק היתה על ידי הפגישה האחרונה הזו. עדיף כמובן שלא להיפגש בכלל, אך אם המטרה היא להפסיק את הקשר וזה מה שקרה בפועל, הרי שהדבר אינו נחשב כ'אחטא ואשוב' אלא כשלב מסוים בתהליך התשובה, ועלייך להתבונן קדימה איך את בונה נכון יותר את המוכנות שלך לקשר זוגי אמיתי.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר