גרוש וגרושה

השאלה: שלום הרב בחור שיוצא עם גרושה ,וסיפרה לו ,(או שהוא שאל אותה) ,שהיא התייחדה עם הגרוש אך לא שכבו. האם הגרושה נאמנת? ואין צורך לחייב אותה בגט? לצורך העניין היו עדים שראו את הגבר נכנס לבית. 2) ייחוד שאסרו על גבר עם גרושתו ,האם זה גם ייחוד של גבר ושתי נשים, נסיעה ברכב בלילה בכבישים בין עירוניים וכו' או דווקא האיסור ייחוד של גרושה עם הגרוש זה שרק הם שם וזה בתוך בית נעול ? ( ואם הבית פתוח ולא נעול? אבל דלת סגורה) 3) אז האם גבר שיוצא עם גרושה צריך לתחקר את הגרושה האם התייחדת עם הגרוש , כאשר הייתם במבנה מסוים היו שם אנשים ,וכו וכו? 4) ראיתי שהרב עובדיה בפסק דין אודות גרושה שנישאה לגבר אחר, אך לפני כן קיימה יחסים עם הגרוש וכמדומני אפילו גרו יחד. והרב עובדיה פסק שאין היא צריכה גט מהראשון והילדים מהשני לא ממזרים . והסיבה לכך שאנשים לא בקיאים שאפשר לקדש גם במשכב. האם זאת חזקה ?או? כי לכאורה אפשר להקשות שאנשים לא בקיאים אבל אולי הגרוש שקיים יחסים עם הגרושה כן בקיא בכך? אז אולי על סמך טענה זאת זה יהיה אפשר להגיד שגם אם אשה התייחדה עם הגרוש למרות שאין לעשות זאת לכתחילה אך עדיין לא נחייב אותה בגט בפרט שהיא טוענת שהיא לא שכבה עם הגרוש.? אשמח לשמוע תשובה מהרב תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב תמוז תשפ"ד 17:51

בס"ד

שלום וברכה

1. במקרה שהיו עדים על ייחוד (דבר זה צריך ברור) חוששין שמא נבעלה, אמנם זה דין לכתחילה, אבל בדיעבד יש מציאויות שאפשר להקל (איך היו העדים) , ולכן צריך לגשת לבית דין שהם יבררו את המקרה לאשורו.

2. אסור כל ייחוד ולאו דווקא ייחוד אסור אלא לגור באותה חצר ג"כ אסור.

3. באופן כללי אין צורך לתחקר, אבל אם יש מידע צריך לגשת לבית דין שהוא ישחרר את הדברים.

4. שיטה זו הובאה בהלכה, אבל כל זה שייך רק בברור בבית דין מכיוון שיש כאן הרבה פרטים נוספים, אנשים רגילים לא יודעים את הברור.

שבת שלום