שמירת נגיעה

השאלה: שלום,

אני שומר נגיעה, אבל נכנסתי לאתר כיפה וראיתי שאלות על שמירת נגיעה ועלתה לי השאלה מי הם הקרובים שמתר לגעת בהם? הבת של בת דודה שלי ואני כמעט באותו הגיל ולא שמתי לב אם אני מקפיד איתה על זה. אחותה היא בת 7 ואני תמיד מרים אותה ומשחק איתה. זה בסדר? יש גיל מסוים לשמירת נגיעה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:35:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שמירת הנגיעה היא בכל שבעת הקרובים שמתאבלים עליהם (אבא, אמא, אח, אחות, בן בת) וכן הדור למעלה ולמטה (סבא, נכד). אבל בנות דודות וכדו´ יש לשמור. כמו כן הגיל הוא שלש שנים, ויש שהקלו עד שיש לבת צורה של בת כבת תשע.