שיחה עם האשה

השאלה:

כיצד ניתן להסביר את דברי המשנה באבות: "אל תרבה שיחה עם האשה - באשתו אמרו"
האם רצונם של חז"ל שהבעל ימעט בשיחה עם אשתו ?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

שיחה היא דיבורים שאין בהם תוכן ערכי והיא משמשת לתקשורת פשוטה, ולכן חז"ל הדריכו למעט בה מפני שמעצם העניין שהיא עוסקת בתחומים כאלה ועם החיבור של תקשורת בין איש לאשה היא עתידה לגלוש לדברים ריקים וירודים. ולכן דברים של צורך הכרחי אפילו תוכנם אינו כה מעולה או בדברים ערכיים יש מצוה להרבות אבל בדברים כאלה יש למעט אפילו עם אשתו וכש"כ עם נשים אחרות.
ראה מהר"ל שם