צניעות ביחסי אישות וגזל

השאלה: שלום,
ברצוני לשאול שתי שאלות:

1.בנושא יחסי אישות:
ברור לי שאסור להוציא זרע לבטלה, ונדרש להזריע באותו מקום, אך לא ברורות לי ההגבלות בעת קיום יחסי אישות ומהן ההלכות הבסיסיות בצניעות בעת קיום היחסים

א.האם מותר לנשוק לאיבר האשה?, האם מותר לה
לנשוק לשלי? (כאמור - ברור לי שההזרעה
הסופית צריכה להיות בגוף האשה),

ב.האם מותר לקיים יחסים באור יום, תאורה או
נרות?, ומהי עוצמת האור - האם זהו חיוב
מהתורה, דרבנן או הנהגה?

ג.האם מותר לראות את איבר האשה\גבר?

ד.מהן התנוחות המותרות והאסורות לקיום יחסים?
(עמידה, ישיבה, שכיבה וכו´)

ה.כיצד יש לנהוג מיד לאחר קיום היחסים, כיצד
יש להוציא את האיבר? (דוגמת - האם מיידית
בסיום, או שנדרש להשהות בכדי למנוע זרע
לבטלה, כמה זמן יש להשהות? - גם שעה לאחר
מכן עדיין קיימת פליטה)

ו.כיצד על האשה לקנח בסיום - האם יש בכך משום
זרע לבטלה?

ז.האם נדרש, או ראוי לטבול לאחר קיום יחסים
עם האשה (לפני לימוד תורה ובכלל)? או שזה
נכון רק מקרה זרע לבטלה ח"ו

ח.האם קיימות הנהגות לפני קיום היחסים?

ט.במתן שתן לעיתים ישנן טיפות זרע - כיצד יש
להתייחס לכך? (כזרע לבטלה, שמומלץ לטבול
לאחריו, או כמתן שתן רגיל)

י.מה מוגדר כאיסור הוצאת זרע לבטלה? (לדוגמה - לאחר קיום יחסים יש לעיתים טיפות ע"ג
התחתונים בבוקר - האם יש בכך משום הוצאת
זרע לבטלה?, ובכלל האם טיפות ע"ג הבגד הן
בגדר זרע לבטלה)

עברתי קורס חתנים לפני החתונה - אך לא קיבלתי תשובות לשאלות אלו. (להבנתי, מדריכי החתנים והכלות לא נוגעים בשאלות אלו).
עברתי על השולחן ערוך בנושא, ולא ברור לי מה בגדר איסור מדאוריתא, מדרבנן
מה בגדר הנהגה נכונה לגדולי תורה, ומה מתאים לאנשים מהישוב כמוני, בתקופה עם אתגרי צניעות כפי שיש בימינו (אולי החמרה בנושאים אלו שלא ברמתך הרוחנית, עלולים לגרום לתסכול ונזק עקיף גדול יותר?).

אני מתנצל על הבוטות בשאלות - אך קיים חוסר ידע רב בנושא זה, ולא הצלחתי לקבל תשובות בשום מקום אחר, ואני בטוח שיש רבים כמוני.
כוונתי ללמוד ולקיים בע"ה.

2.בנושא גזל:
אני קצין בצבא, וקיים בי פחד שלעיתים קיצרתי את יום העבודה שלי ואני חייב כסף למשלם המיסים.
כעקרון, מס הכנסה חייב לי החזר מס בעבור תרומות שנתתי. האם אי הגשת החזר המס מהמדינה יכול לכפר על הגזל שלי מהצבא? (החזר המס שאקבל הוא סביב 4500 ש"ח)
בסופו של דבר שניהם מתקציב המדינה, ואני לא מוצא דרך יותר נוחה ומתאימה להחזיר כספים לצבא.

המון תודה, ויישר כח על השירות והענה הנהדר באתר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:51:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. להלכה אסור לנשק באותו המקום. לא קשור לשעת ההזרעה.
ב. אסור, צריך להיות חושך, לפעמים יש מצב בחושך שמתרגלים לראות, אבל זה מצב של חושך.
ג. לא.
ד. הלכתית יש היתר רק כשאיש למעלה. כל השאר יש בהם בעיות, אולם לפעמים יש צרכים, כגון: כאבים, הריונות, ואז הדבר נעשה לשם רפואה ובכך יש מקום להקל.
ה.אדם צריך להשהות עצמו עד שתגמר הביאה.
ו.אשה כדאי שלא תקנח אלא מבחוץ בלא חדירה פנימה.
ז. יש מחמירים לא להתפלל ולא ללמוד בלי טבילה. אבל הלכתית אפשר להתפלל אפילו בלא טבילה.
ח. לקדש את המחשבות, ולרצות את האשה. יש ספרים שיש בהם תפילות ותחינות המתאימות לפני זווג.
ט. כרגיל.
י. הוצאה האסורה היא לדעת, וכאשר נוצרות טיפות מסיבות שונות אין להתחשב בכך.

לשאלת שעות העבודה, נראה לי שאם ברור לך שאתה תקבל כסף על החזרים, אפשר להקל, אבל אם הדבר לא ברור אי אפשר להתיחס כאילו יש לך את הכסף. אמנם זו לא תשובה מלאה, אבל אין דרך לעשות תשובה טובה יותר.