עשה לך רב

השאלה: כבוד הרב,
בבית אנו לא נוהגים ללכת לפי רב אחד. אבא שלי לומד בעיקר מהילקוט יוסף, אבל בפועל הוא מחפש פסק שהוא רוצה וכך נוהג. בגלל שהוא לומד ספרי הרב עובדיה יוסף, סתם התחלתי ללכת לפיו. לפני שנה בערך גיליתי שהוא כותב שחייב ללכת עם חצאיות עד לקרסול. לשנה הלכתי עם חצאיות ארוכות, אבל כבר ממש קשה לי מכל מיני סיבות. גם כי לא נוח לי וגם מסיבות קצת יותר עמוקות. אם ברצוני להפסיק ללכת עם חצאיות ארוכות, האם אצטרך לשנות רב או שאפשר לסמוך על דעה אחרת שמהקלת?
אם אצטרך להחליף רב, מאיפה אני אדע את מי לבחור? והרי אני לא אוכל לבחור רב רק על הבסיס שאני לא רוצה ללכת עם חצאיות ארוכות, אבל זה מאוד חשוב לי.
תודה רבה
שנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:57:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם את בוחרת לך רב אחר את צריכה ללכת כל הזמן לפי הרב הזה, ולא לשנות, ואם הוא מחמיר בנושא מסויים בצניעות את צריכה ללכת לפיו וגם להקל. על כן אפשר לשנות אולם אז צריך ללכת לפי מישהו אחר לכל הצדדים באותו נושא.

חג שמח