סיוע לדבר עבירה

השאלה: עמ"י עש"ו
שלום כבוד הרב !
רציתי לשאול אותך,
אם פעם הייתי הולכת עם חצאיות לא הכי צנועות, שלא עוברות למשל את הברך , ועכשיו אני יותר מתחזקת ועברתי לחצאיות ארוכות וכ´ו,
נשארתי עכשיו עם המון חצאיות שהייתי מוציאה עליהן המון פעם, וממש חבל לי עליהן.
האם מותר לי למכור אותן לחברות ?
זה סיוע בדבר עבירה ?
הן תמיד עונות את אותה תשובה, שהן היו הולכות ככה וקונות חצאיות כאלה בכל מקרה .אבל אם אני בעצם מוכרת להן עוד בזול, אני גורמת להן ללכת לא צנוע .. לא יודעת.
זה סיוע בדבר עבירה ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 12:48:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כוחך על דרכך החדשה והטובה שבחרת לך. לגבי מכירות הביגוד, נראה שכל בגד שאפשר ללכת תחתיו אם דבר ארוך יותר, זאת אומרת שלא בודאי ילכו לא צנוע אפשר למכור לבנות שהרי אנו מאמינים שגם הן תחזורנה בתשובה ותלכנה אם בגדים צנועים בלבד. אולם בגד שבודאי ילכו בו לא צנוע אין למכור מדין מסייע למרות שהן היו קונות זאת בכל מקרה.

חתימה טובה