נזם

השאלה: שלןם רב .
לפני מספר שנים התחזקתי ביהדות והורדתי את הנזם שהיה לי אז.
לפני כחודשיים התחתנתי עם בעלי ואנחנו
מקיימים בית דתי לחלוטין.
ברצוני לישאול האם ואיך אני צריכה לנקות את החור באף?
וכן לאחרונה אני רואה יותר ויותר נשים דתיות עם נזם,האם מותר לי להחזיר את הנזם(מדובר בנקודה קטנה ובעיני בעלי זה יפה)?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:01:08 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מזל טוב לחתונתכם, שתזכו להקים את ביתכם בשמחה ואהבת אמת.
ב. לעניין הנזם, נראה לי (לצערי) שבימינו הדבר נפוץ יותר ויותר ואין בכך פריצות מיוחדת, דבר שלפני שנים היה ברור כהתרסה כנגד הדת, יתכן שבימינו המצב משתנה. על כן מבחינת הצניעות אי אפשר לאסור.
יש לדון אם תוכלי להוריד זאת לפני הטבילה. מכיוון שנראה שיש בכך משום חציצה, כדין קוץ התחוב באדם שהוא חציצה, כן גם נזם כזה הוא חוצץ בפני המים.
על כן אם אפשר להוריד לטבילה, ואישך מסכים לכך אין מקום לאסור זאת הלכתית, למרות שרוחנית דעתי שעדיף לא להזדקק לכך, ואשה נאה היא לבעלה בלבד ולא קישוטי חוץ.

חודש טוב ומבורך