נדר

השאלה: שלום כבוד הרב..אני גרוש המון שנים..נדרתי לא לנצל את המחשב לנושא זרע לבטלה ולא עמדתי בזה.האים גם נדר על איסור מהתורה זה נדר? אני בלחץ אדיר..מה עלי לעשות???

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:02:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לי שאתה מתכוון שנדרת שלא תסתכל בתוכניות מקולקלות במחשב. על כן נראה שדבר ראשון עליך לחסום את המחשב שלך. לעניין הנדר יש לבאר כיצד אמרת את הדברים, אם בלשון נדר או שבועה, אם תוכל לפרט אפשר לענות יותר. בכל אופן עליך לעשות חסימה טובה למחשב.