נגינה באופרה

השאלה: הנני מוסיקאי חוזר בתשובה. לאחרונה קיבלתי הצעה להשתתף בהפקה של אופרה שמאוד אהובה עלי עוד מתקופת הילדות. אך כמובן יש את העניין של "קול באישה ערווה" וקיימת שירת נשים ענפה באופרה זו. אני מוכרח לציין ששירה של זמרת לא מעוררת בי תשוקה לאותה זמרת. כמו כן, יש את האפשרות לנגן בקטעים שלא מערבים שירת נשים. האם עלי להשתתף באופרה זו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 1:26:31 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. בקטעים שאין שירת נשים אין בעיה להשתתף.
ב. לגבי שמיעת קול אשה באופרה, נראה שיש להשתדל להחמיר, אבל אם זה תלוי בפרנסה יש מקום למצוא פתח להתיר בשעת הדחק וכחלק מעבודה.

חודש טוב ומבורך