לחיצת יד לדודים

השאלה: באירועים משפחתיים נהוג אצלנו במשפחה ללחוץ יד.
אני משתדלת לא ללחוץ יד לדודים ולהסביר להם שאסור, אבל הענין הוא שלא כולם מבינים...
בשבוע שעבר דוד שלי התחתן, כשבאתי לאחל לו מזל טוב הוא רצה ללחוץ לי את היד ואמרתי לו שאסור, אבל הוא בקש שוב שלפחות בחתונה שלו אני ילחץ לו יד שוב ניסיתי להסביר לו שאני לא יכולה והוא נפגע קצת.
גם בשבת חתן הוא ניסה שוב ללחוץ לי את היד ושוב סרבתי...
זה קורה בכל פגישה מחדש, ניסיתי להסביר לדודים בצורה יפה שפשוט אסור לי ואני לא יכולה, אבל הם לא מקבלים את זה (הם גם דתיים) ובכל פעם מחדש אני עומדת באי נעימות.
ניסיתי כמה פעמים "להעלם" בתחילת המפגש כדי להמנע מכל זה, אבל זה לא עובד...
בד"כ בסיטואציות כאלה עומדים מסביבנו צלמים ובני משפחה לא דתיים והם לא רואים בעין יפה את הסירוב שלי ללחוץ יד ויש בזה גם חילול ה´.

מה לעשות???

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:24:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בודאי שאין לאיש לתת יד לאשה או להיפך, ונראה שאדם צריך להיות חכם כגון לעשות תנועות של אי ראיה ובלבד שלא יבואו לידי כעס ומריבה. ואם כבר השיטו יד ואין עצה ותבונה אפשר לתת יד רפויה שאין בה כל סממן של חיבה, אלא אדרבא יותר לא ירצו ללחוץ יד.