כיסוי ראש

השאלה: שלום,
האם הסיבה לכיסוי ראש אצל אשה נשואה זה שיראו שהיא אשת איש? אם כן למה כשיוצאים מחוץ לבית עם הבעל עדין צריך לכסות ראש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:12:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כסוי ראש לאישה הוא מופיע בתורה שהכהן היה פורע ראשה, והוא מוזכר כמנהג יהודית, אין לכך קשר להודיע שהיא אשת איש או לא,אלא כך הוא יופיה של אשה יהודית שמכסה ראשה, ואשה שלא מכסה הרי זה מוריד את הקדושה הישראלית, ועל כן אין לקרוא קריאת שמע בפני אשה שלא מכסה את ראשה. ואפילו בעלה שיודע שהיא אשתו איננו קורא קריאת שמע בפני שער גלוי, ללמדך שכיסוי הראש לא שייך להודעת אחרים, אלא הוא היופי הישראלי האמיתי.

צום החמישי לששון ושמחה