דחוף-צניעות בלימודים...

השאלה: לכבוד הרב שלום! ראשית חיזקו ואמצו על ההשקעה והסבלנות שאתם מקדישים לשואלים באתר!
הנני סטודנטית ללימודי אומנות, במהלך הלימודים עלינו להשתתף בשיעורי ציור מודל עירום כחלק מתוכנית הלמידה וחישוב הציון הסופי שלנו, מערך שיעורים אלו חיוני ומשפיע על ציוני הקורס, האם מותר להשתתף בשיעורים אלו? יש לציין שמדובר במודל אישה וכיתה מעורבת. אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה ויום נעים.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:07:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הרמ"א כתב שאשה אסורה בראיית ערווה של אשה אחרת, עולם המשנה ברורה הביא את דעת הרשב"א שאין איסור ראיית אשה אחרת, מלבד אותו המקום שאותו אין לראות ובודאי לא לצייר. על כן אין איסור לגבייך.
ברור שלבנים הדבר אסור באיסור חמור של ראיית ערוה, וכמו כן ונשמרתם מכל דבר רע, והוא גרוע ביותר, אולם את אינך נותנת כשרות לבנים להיות שם. שהרי בין אם תשתתפי ובין אם לא הבחורים יבואו לשיעור, ועל כן אין לך מעמד, אולם אם בגללך יבואו יותר בנים לראות את הערווה וכדו´ אז אסור להשתתף. אבל דבר זה מאד לא מסתבר.

בברכת שנה טובה