גיל ההריון / יחסי אישות

השאלה: בס"ד
שלום,
ברצוני לשאול 2 שאלות:
1. אני בהריון - אין אנו מעוניינים לספר את גיל ההריון (שבוע ההריון / חודש ההריון / תאריך לידה צפוי) מטעמי צניעות ומטעמו של הפסוק: "אין הברכה שורה אלא בדבור הסמוי מן העין". שאלתי: מאחר והנושא נראה תמוה בעיני האנשים השואלים, האם יש עניין צניעות בנושא אי גילוי גיל ההריון- האם אנו נוהגים נכון? וכמו כן - האם מעסיק מחוייב חוקית לדעת את שבוע ההריון/תאריך לידה צפוי או שמא הדבר היחיד המותר לספר הוא שאני בהריון מבלי לגלות את שבוע ההריון?
2. בעניין יחסי אישות בין בעל לאישה (מבלי קשר להריון) - האם בכל פעם שבעל מחוייב לקיים את מצוות עונה - ישנו חיוב לבצע חדירה? או שמא עניין עונה משמעותו חיבוק, ליטוף ושאר ההנאות מבלי לחדור? האם חל איסור בקיום ענייני הנאה מבלי לחדור?
תודה ושבת שלום.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 2:34:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מזל טוב.
אינך חייבת לגלות את החודש, ובמספר תשובות מדברים שעד החודש החמישי לא מגלים, אולם אין זה איסור אלא מנהגים שנהגו, ועל כן אם אתם לא מעוניינים כדאי לא לגלות. לגבי מעביד אינני יודע את החוק, אולם נראה שהוא צריך להתכונן ולהשיג עובדים אחרים, על כן נראה שכדאי לציין באופן כללי את תאריך הלידה המשוער, כדי שבעל המפעל יוכל להתכונן כראוי.
ב. באופן עקרוני עונה היא גמורה ולא חלקית, אולם אין כל איסור בלא ביאה גמורה, אם זה מוסכם על ידי שניהם, ובייחוד כשהאשה בהריון.