בעיה בישיבה התיכונית- דחופה!

השאלה: לכבוד הרב שלום!
אני לומד בישיבה תיכונית בכיתה י"א ואנחנו לומדים לבגרות בספרות שני ספרים שכמה חברים (כולל אני) חושבים שזה לא הולם ולא מתאים שאנחנו נקרא אותם והבאנו את הטענה למורה והיא אמרה שזה לא עיקר הספר וזה חלק תפל וזה עבר פיקוח של משרד החיינוך בקיצור כדי שתבין על מה מדובר אני יתן לך את השמות של הספרים הם "גיא אוני" של שלומית לפיד ו"המקרה המוזר של הכלב" קיצור הספר גיא אוני עצמו לא מדבר על דברים בעיתים כל כך אלא שיש בו קצת דברים לא צנועים כמו תיאורים של אישה מניקה בעמוד 6 באמצע וגם חברים שלי שקראו את זה אמרו שיש שם גם דברים יותר גרועים ולעומתו בספר "המקרה המוזר של הכלב" יש בו כל מיני מילות לא הולמות כמו לשכב עם אישה בלשון אחרת גסה יותר לדעתי ובכלל יש רומנים הוא בגד בה היא בו וכל מיני. לגבי הספר גיא אוני שהוא נראה לי יותר בעיתי סוף שנה שעברה התיעצנו עם המחנך שלנו והוא אמר לו שגם נראה לו שזה לא הולם ואשתו אפילו אמרה לו שזה לא הולם (אשתו גם מורה לספרות) בקיצור הם היו אמורים לדון בזה אבל בגלל שזה היה סוף שנה זה לא יצא לפועל.
בקיצור רציתי לדעת מה אתה אומר האם זה מותר או אסור לקרוא בו? אני צריך לדעת כדי להגיד לראש ישיבה שרב אמר שאסור לקרוא את הספר הזה!
(בלי קשר גם אם בסוף זה יהיה בבגרות אני לא יקרא את זה אם תפסוק שאסור ולא יהיה אכפת לי כי על התורה לא מותרים!! ספרות לא יהיה לי בעולם הבא!! ולכן חשוב שתתן לי גם תשובה!)
בבקשה כבוד הרב תעשה מאמצים לבדוק את זה כי זה ממש חשוב! כי זה יכול לעזור לכל תלמידי ישבתנו השנה והן בשנים הבאות!
זה ממש דחוף!!!!!!
אני ממש ממש מצטער על האורך ועל זמנך!
סליחה!
ותודה מראש!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/14/2013 3:09:22 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שאתה לומד בישיבה תיכונית, עצתי היא שתפנה עם מכתבך זה לרה"ג חיים דרוקמן שליט"א שהוא ראש ישיבות בני עקיבא, תעורר בפניו את הבעיה (שנראת מסובכת מאד), ושהוא יתן חוות דעת, שהיא גם משמעותית לישיבה, חוות דעת של רב חיצוני אינם חייבים לקבל. על כן פנה בבקשה אליו במרכז שפירא או במרכז ישיבות בני עקיבא, ואני מקווה שתקבל תשובה מהירה ומועילה.