שמירת נגיעה

השאלה: שאלתי היא כזאת..אם אני "משדכת" בין בחור לבחורה ועם הזמן הם כבר לא ישמרו נגיעה העברות יבואו עליי כי אני זאת שסידרה בינהם ?או שהעברות שלהם בפני עצמם..

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:34:04 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אדם עושה את מה שהוא רואה בעיניו, אולם לכל אדם יש את חופש הבחירה שלו, אפשר לשדך זוג שומר מצוות והם יחליטו שבוע אח"כ שהם לא שומרים יותר, ואפשר לשדך זוג שלא שומר מצוות והם יחליטו להתחזק. על כן אנו לא יודעים מה ילד יום, ואפילו אם את לא היית משדכת את הזוג האם הוא לא היה חוטא עם אחרת, אדרבא עדיף טפי שיהא בהיתר, ואי"ה יבוא לדרך הישר והטוב.