שאלה לרב

השאלה: האם לאישה יש חובה לטבול כל חודש בסיום המחזור גם אם בעלה לא רוצה לקיים איתה את המצווה ?
ואפרט, בעלי טוען שאני דוחה אותו, מבקש שאני ארד במשקל ועד אז הוא לא רוצה לשכב איתי או להתקרב אלי, בתחילה טבלתי וכל פעם היו לו תירוצים שונים, או שכן בא אלי אבל "עשה טובה" כמו שאומרים, האם אני חייבת לטבול בלי קשר לבעלי ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:25:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה הלכתית בימינו אין טבילה בזמנה מצוה, אולם מאד קשה להמנע מנגיעה וכו´, ולכן כדי לא להגיע למצבים קשים יש בעיה אם לא טובלים.
בכל אופן נראה שכדאי שתפנו לייעוץ אצל רב מוסמך שמכיר אתכם או יודע איך נגשים לשאלות כאלו, או איש מקצוע ירא שמים, שיעזור לכם כיצד להתגבר על הבעיה שציינת. לדעתי חשוב מאד לפני החגים להתחיל תהליך מכיוון שהחגים הם ימי שמחהה וראוי שהשמחה תהא במעונכם.

בברכת כתיבה וחתימה טובה