קשר רציני לחתונה.

השאלה:

אני בן 27 רווק המעוניין בקשר רציני לחתונה. הכרתי בחורה שיש לה חבר כבר שנה פלוס. היא נוסעת אליו ללונדון בעוד כשבוע. אנחנו מדברים, מאז שהכרנו, בטלפון כל לילה אני מבחינתי כששמעתי על כך, רציתי להפסיק את הקשר בינינו, אולם היא רוצה להמשיך את הקשר בינינו, ואומרת לי שכיף לה לדבר איתי, ולמה זה רע שאנחנו מדברים בתדירות כזו, ושאם זה היה בתקופה אחרת בחייה אז היינו יוצאים ממזמן. למרות שהיא היתה החלטית מאוד בנוגע לטיסה לחברה בלונדון. איני יודע מה לעשות, האם לנסות לשכנע אתה להשאר בארץ, ולהמשיך לדבר איתה ואולי מתוך כך יצא קשר רציני? אולם מצד שני איני יודע האם אני עובר על "איסור לא תחמוד", והאם מבחינה אתית יש עם זה בעיה? אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה רבה!
קובי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:13:45 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בחורה שיש לה קשר עם מספר גברים, אפילו שהוא כולל רק שיחות ארוכות לתוך הלילה, לא נראה שכדאי להמשיך בקשר, שהרי כדי שאדם ישא אשה הם צריכים להיות מופנים זה לזו בלבד, ולא לאחרים. ובייחוד שהקשרים הם ארוכים ומלווים בטיסות לא נראה שבחורה כזאת אפילו הטובה שבבנות יכולה להפנות את עצמה לקשר אמיתי עם בחור אחר. אין כאן איסור בל תחמוד וכדו´ אלא יש כאן עצה בלבד, שהיא לחפש בחורה שרוצה קשר אמיתי וישיר רק אתך.