קלטת לא צנועה

השאלה: שלום הרב,
אני גרה ביחידת דיור עם בעלי בבית הורי. מצאתיי בבית של ההורים קלטת שלפי הדיסק יש בה תכנים מאוד מאוד לא צנועים (בלשון המעטה). אני לא מצליחה להבין ואפילו לחשוב למי זה שייך. התגובה הראשונית שלי היתה לזרוק אותה אבל פתאום חשבתי שאם היא נלקחה מאיזה וידאומט אז אם אני אזרק אותה זה יכול לעלות כסף למי שלקח אותה. מה עלי לעשות?
בנוסף, זה פשוט לא יוצא לי מהראש, אני לא מסוגלת להסתכל לאף אחד בעיניים. אני גם די חוששת שאולי אמא שלי מצאה אותה והיא חושבת דאולי היא שלנו.
אשמח לתשובה מעשית.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:11:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי יש לדון כל אדם לזכות, וכפי שהגמרא בשבת מאריכה שכל זמן שלא מצאו אדם אשם באמת, צריך למצוא כל אפשרות כדי לדון לכף זכות.
מכיוון שמדובר בשלשה אנשים בלבד (אפשר לשאול אותם האם זה שלהם) אולם אפשר גם לזרוק, כפי שהדין לעניין אדם שלבוש כלאים שקוראים את הבגד כדי שלא יעבור עבירה, גם כאן מי שלקח זאת יצטרך לשלם. ולכן אם זה אחד הגברים הוציא מהמכשיר הרי בזריקתך את מצילה אותו ואם זה (פי שכתבת)מאמא שלך הרי היא מצאה זאת ואין חובה להחזיר זאת לאדם אחר, כדין כל דבר מסוכן.
על כן נראה שאפשר לזרוק.